Avelsåret 2017

Först ut var Nicole Tau (2)*** som sin vana trogen fölade lite tidigare än beräknat. Denna gång gick hon 329 dygn och hon fick ett oerhört vackert stoföl e.Zaladin MI som döptes till Nora MVG, såld till Stockholm. Nicole är dräktig med Ironman H och beräknad fölning är i början av april 2018.


Jawa* som däremot alltid går en bit över dom beräknade 335 dygnen fölade på dygn 348.  Det blev även här ett sto och ett mkt rörligt sådant. J-Lo MVG är e.Skovens Rafael och såldes tidigt till Texas, USA. Jawa är dräktig med den unge spannande hinsgten Quaterhit, bf i slutet av maj 2018.

 

Nästa ut var Derrydona (F2)*** som gick dom mer moderata 338 dygn. Även här blev det ett stoföl och Dilba MVG e.Fürstenball skulle inte säljas, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt och Dilba är nu såld till ett toppenhem i Katrineholm. Tyvärr gick Donna tom 2017, så inget föl för henne 2018.

 

Zonya MVG (F2)*** fick på 346 dygn en liten hingst. Zackarias MVG som den nye ägaren döpte honom till var såld redan i magen. Zonya är nu dräktig med Formalin och bf är i mitten av juni. 

 

Pagila MVG som förra året gick rekordlänge fölade i år på 334 dygn. Det var en mkt svår fölning med en väldigt stor unge och ett felläge där ett bakben låg framåt. Jag lyckades rätta felläget, men veterinären fick dra ut ungen (som låg helt på sidan) med linor. Det blev ett helt fantastiskt hingstföl som fick namnet Portofino MVG och numer även har fått tillägget SWART före sitt namn då han såldes till Therese Nilshagen på elitfölauktionen för pengarna som den ideella föreningen Swedish Warmblood and Riders Trust samlat ihop. Pagila var en hårsmån från döden då hon fick en akut livmoderinfektion med svår sepsis som följd, men dom duktiga veterinärerna på Strömsholm lyckades rädda hennes liv. Pagila är nu dräktig med Dalwhinnie och bf är runt den 11 juli 2018.


Sist ut var Zaida (F2) som på dygn 343 födde ett fantastiskt hingstföl e.Fürstenball. Tyvärr har lille Zignum MVG varit mkt sjuk och återigen så gjorde dom fantastiska veterinärerna på Strömsholm en otrolig instats för att rädda hans liv. Han är idag en väldigt pigg och glad unge och framtiden ser lysande ut för honom. 

Zaida betäcktes inte om, då hon var så sen men kommer att semineras med Fürstenball 2018 igen.


Vi har ytterligare två ston dräktiga och den ena är Taiga (72) som tog sig direkt med Highcruiser och kommer föla i slutet av mars 2018. Sedan har vi vårt fantastiska lilla travsto Good Enough som är dräktig med Raja Mirchi och beräknas föla i mitten av juni.


Vi längtar enormt mycket till fölningssäsongen 2018 som ser otroligt spännande ut med sex SWB och ett travföl! Vi har även ytterligare tre inackorderingar som kommer föla här.

 

 

 Några ur stoflocken sommaren 2015. Donna, Pagila, Nice & Nicole, bakom syns även lilla Janis.

Ztig_MVG_150812_66.JPG

  

 

 

                      

                      

 

 
stäng