Jack Sparrow MVG, vinnare av Rikschampionatet & Agria-fölet 2014.

 

 

     Välkommen till Viby Berga Gård! 

Vi har en ny hemsida som du hittar på stallmvg.com.

Varmt välkommen in där!       

                                       

Viby Berga Gård består av Stall MVG & Berga Trotting and Breeding (BTB). Gården har en sammanlagd areal på 325 ha och ägs och drivs av Magnus & Camilla Eriksson. På gården bedrivs spannmåls- och vallodling och vi är helt självförsörjande vad det gäller hästarnas foder.

På Viby har vi plats för 25 hästar och här står dom flesta av våra avelsston och på Berga har vi en anläggning för travhästar med både rak-, rund- & djupsandbana + skogslingor och där finns 65 boxar och ett antal lösdrifter. Stallarna på Berga hyrs ut till travtränare, men vi nyttjar själva några lösdrifter och beten och vi har även ett litet "skötselstall" för lösdriftshästarna.

 

Vi föder upp SWB och vårt avelsmål är att få fram riktigt bra och moderna sporthästar för dressyr, som med rätt matchning ska kunna hävda sig i unghäst finalerna och så småningom även i sporten.  

För att lyckas med detta har vi satsat på riktigt bra och välmeriterade ston, med såväl yttre som inre kvalitéer, som dessutom härstammar ur MYCKET förärvningsstarka mödernen. 

 

From 2017 har vi även två travston i avel för att vara lite mer insatta i travvärlden.

 

 

 

 

 

Pagilo, Camilla & Magnus 

efter segern i 4-års championatet 2005.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmt välkomna in på våran sida!

// Magnus & Camilla Eriksson

 

 

 

Senast uppdaterad: 161103

Vad ändrades: Våra ston

Webmaster: Camilla Eriksson

© Viby Gård

                                                    

 

ny_SWB_logotype_2015_3.jpgNYHETER

Klicka här för att komma till Stall MVGs facebooksida

 

180408

Nu är nya hemsidan i princip helt färdig. Jag har även startat upp en blogg. Ni hittar den här 

 

Jag hoppas ni ska gilla den!

 

180407

Ny hemsida under uppbyggnad.

Ni hittar den på stallmvg.com

 

180402

Nu har även Alympia fått en egen sida!

 

180327

Igår den 26/3 kl. 22 fölade Nicole. Allt gick enligt skolboken och det blev ett svart hingstföl som har fått namnet Nero MVG. En superpigg och helt bedårande liten kille!

 

Dom två nya stona Platina & Heart on Fire har fått egna sidor. Alympias kommer snart!

 

180323

Vi har köpt två nya ston och lånat ett. Dom ska få egna sidor när jag bara får lite tid över.

 

Det lånade stoet är Platina (65) e.Metall- Don Schufro- Master. Hon kommer ur ett elit-möderne där bla hennes mormor är helsyster med hingsten Tip-Top.

 

Sedan har vi fått äran att köpa den fantastiska Heart on Fire e.Hermes- Rubinstein- Donnerhall, med egna plac. i Msv B. Mödernet är så bra att jag får rysningar. Hjärtat är syster med två svårklass hingstar, Bugatti Hilltop och Santana. Den sistnämnde har gått EM, VM, OS och världscupfinal för Sverige. Därefter är det en eller två godkända hingstar i varje led.

 

Och så har vi köpt ett dräktigt sto i Holland. Alympia W e.Rhodium- Jazz- Contango. Hennes mor är helsyster med TRE Grand Prix hästar, varav en är godkänd hingst. Ytterligare så har en helsyster till mamman lämnat snackishingsten Ibiza. Alympia har även en bror som tävlar svår klass.

Alympia kommer att semienras om i Holland och det blir troligen med hingsten Expression.

 

Våren ser galet spännande ut! Jag tyckte att vi hade bra ston, nu har vi ännu bättre sådana!

 

180218

Våran fantastiskt vackra Diva MVG (F2) f.-16 e.Van Vivaldi u.Derrydona*** skadade sig väldigt illa i ett bakknä som föl. Knäet har röntgats flera ggr under hennes uppväxt och tyvärr har fel diagnos ställts eftersom skadan inte har synts på vanlig röntgen. I höstas gjordes därför en CT-skanning och då hittades att infästningen till menisken var skadad och det såg även ut som att mer mjukdelar var skadade. Prognosen var dålig, men för att verkligen kunna veta hur det såg ut behövdes en titthålsoperation. Vi var beredda på att Diva ev inte skulle väckas ur narkosen. Men när dom öppnade upp så såg det inte alls lika illa ut som dom trodde och det var "bara" menisken som var skadad. Det är nu "uppstädat" och prognosen är mkt god för att hon iaf ska kunna fungera som avelssto. Ingen kan vara lyckligare då det är en vansinnigt fin, välstammad och trevlig häst!

 

180119

Vi har köpt ett nytt sto, Lowliness e.Orlando Vici- Supergill, alltså ytterligare ett travsto. På bara tre avkommor så har modern lämnat en avkomma som hittills sprungit in 825 000 kr. Mormor har lämnat 9 avkommor där alla kommit till start utom en (död ung) och alla har sprungit in pengar. Device har över 2 miljoner på kontot.

Lowliness fick som inackorderad sitt första föl hos oss 2017 och det blev ett otroligt fint stoföl, så det blir väldigt spännande att se vad hon kommer lämna fortsättningsvis. Hingsten Infinitif är redan bokad!


Vi har även lånat in ett väldigt välstammat sto ur ett möderne som jag länge velat ha in i min avel. Mer om henne när allt är klart!


 

171223

God Jul önskar Viby Berga Gård!

 

Namnlost-1.jpg

På bilden Camilla & Nora MVG

 

171210

Diva MVG e.Van Vivaldi u.Derrydona e.Londonderry skadade sig illa som föl och har efter en CT-röntgen äntligen fått rätt diagnos. Tyvärr är hon rätt illa skadad i ett bakknä där infästningen till minisken är trasig och flera ledband och troligtvis även korsbandet är trasigt. Vi har beslutat att ge henne en chans och gå in med titthålskirurgi och se hur illa det är och om det går att göra något åt det. Som det är nu kan hon inte fortsätta ha det och går det inte att reparera så hon får ett drägligt liv som avelssto (sporthäst kommer hon aldrig att bli) så kommer hon inte att väckas ur narkosen. Det är så vansinnigt ledsamt på en så fin och ung individ.

 

171202

Idag körde jag Janis Joplin MVG till syster Cicci för inridning. Det ska bli mkt spännande att se den lilla parveln under ryttare. När Janis är färdig får Nice åka till skolan i stället.

 

171115

Good Enoughs son Direktör AM e.Scarlet Knight vann igår överlägset på Jägersro (med ca 50 m marginal). På 11 starter har han 4 vinster, 1 andraplac och dom andra starterna har han galopperat bort. Så håller han sig bara på benen är han otroligt bra! Det ska bli så kul att se vad hans mor lämnar hos oss.

 

171024

Då var även Nora MVG såld! I år har verkligen fölen gått åt som smör i solsken vilket är otroligt kul! Alla hamnar i fantastiska hem och det känns verkligen roligt att hålla på med avel.

 

171009

WOW, Portofino MVG såldes till Therese Nilshagen på årets Elitfölauktion! Vi är otroligt glada och stolta över det!

 

Artikel i Ridsport

 

170915

J-Lo MVG e.Skovens Rafael u.Jawa e.Sack Martini är såld till Texas, USA. Helt galet spännande är det!

 

Och här hittar ni länken til Finos sida på Elitfölauktionen.

 

170908

Portofino MVG e.Hesselhöj Donkey Boy u.Pagila MVG e.Bellagio är uttagen till Elitfölauktionen! Superskoj och riktigt spännande!

 

7 av 8 ston har tagit sig och våren/sommaren 2018 ser det ut så här:

24/3 Taiga (72)- Highcruiser

3/4 Nicole Tau (2)***- Ironman H

30/5 Jawa*- Quaterhit

11/6 Good Enough- Raja Mirchi

18/6 Zonya MVG (F2)***- Formalin

28/6 Finesse- Grand Galaxy Win

11/7 Pagila MVG- Dalwhinnie

 

J-Lo MVG och Zacharias MVG är visade på fölmönstring med fina % och bägge kvalade till Rikschampionatet. Dock kommer jag inte visa någon av dom där, då min tid helt enkelt inte räcker till och bägge redan är sålda.

 

170625

Oj, väldigt länge sedan jag uppdaterade inser jag. Denna vår har varit extrem tuff och jag har i snitt jobbat minst 16 h/dygn alla veckans dagar därav hamnar bla hemsidan på efterkälken. 

 

Här har hittills fötts 10 föl, varav 5 är mina egna. Alla fölningar har gått bra förutom den sista där vi hade ett felläge. Fölet fick vi ut, men stoet var mkt illa därann. Nu är hon på tillfriskningsvägen, men har mist mkt av mjölken och fölet nappas.

 

Årets fölkollektion ser otroligt fina ut. Jag är riktigt nöjd med allesammans, några är sålda och några är fortfarande till salu.

 

Pharin är exportröntgad UA.

 

Nicole Tau (2)*** e.Rubinrot är dräktig med Ironman H & Derrydona (F2)*** e.Londonderry är dräktig med Dante Weltino.

 

Jawa är seminerad med Quaterhit, Zonya med Revolution och Finesse med Grand Galaxy Win.

 

Vi har köpt ett nytt sto tillsammans med Anita Rostner. Hon heter Taiga och är e.Rambo. Hon är hingstmoder och har lämnat den godkända hingsten Gustav e.Damino SD. Hennes mor och mormor är bägge ELIT-premierade. I år betäcker Anita henne och nästa år är det vår tur.

 

Vårt fina travsto har en avkomma, Direktör AM som precis vunnit två fina segrar. Dessvärre vill hon inte ta sig, vilket förstås är oerhört tråkigt. Men skam den som ger sig, än är inte säsongen slut!

 

170412

Två nya ston till Stall MVG.

Husse fick travstoet Good Enough e.Mr Vic- Tibur i födelsedags present av mig. Hon kommer ur ett av Sveriges bästa mödernen och hennes avkommor har sprungit in 5,5 milj. Hon är seminerad med Raja Mirchi och det ska bli mkt spännande att komma in i travvärlden.

 

GOOD_ENOUGH.jpg

 

Mange ville inte vara sämre så jag fick det fantastiskt fina stoet Finesse e.Flamur- Weltruf av honom i födelsedagspresent :). Finesse har redan en egen sida då vi haft henne till låns tidigare. Finesse kommer att semineras med Grand Galaxy Win.

 

Finesse.jpg

 

170408

Årets första föl är här! Nicole Tau var först ut och födde ett bedårande stoföl e.Zaladin MI på dygn 329. Den lilla har döpts till Nora MVG och hon är till salu!

 

Nora_170408_41.JPG

 

170120

Janis Joplin MVG & Nice MVG är bägge nu exportröntgade och såg jättefina ut!

 

170119

En ut, en in!

 

Tyvärr har vår älskade Pogila inte tagit sig dom två senaste åren och hon blir ju inte yngre. Därför beslutade vi oss för att återlämna henne till sin ägare som tillsammans med sina unga döttrar ska ha henne som ridhäst igen. Vi är oerhört tacksamma över att vi fått låna henne och att hon givit oss tre fina avkommor.

 

Och såklart kan vi inte ha ett avelssto mindre utan vi har fått låna ett väldigt fint westfalen-sto. Finesse med föl har stått inackorderade här och jag förälskade mig direkt i denna oerhört vackra och rörliga häst. Dessutom kommer hon ur ett mycket bra möderne där både hennes mor, mormor och mormorsmor är statspremieston. Tankarna snurrar när det gäller hingstval. Men skoj ska det bli och tacksamma är vi över att få låna henne.

 

161218

Då var lille Victor såld till ett toppenhem. Det känns oerhört bra när det är vuxna som köper våra ponnyer, så var det med Bella och så är det med Victor. Han sover nu i egen box om nätterna för att lite lätt vänjas av inför sin flytt runt nyår.

 

Vi köpte en frysdos Dante Weltino i höstas och nu har vi beslutat oss för att det blir Donna som ska få den. Det första hingstvalet är alltså i hamn.

 

161126

Fürstenball dominerade dressyrhingstarna i Oldenburg. Inte helt fel att ha två riktigt fina ston dräktiga med honom. Klicka på länken för att läsa mer.

 

161107

Lilla TinkerBell är såld och i lördags åkte hon till sin nya ägare Annica i Norrtälje. Bella ha fått en superägare och vi önskar dom allt gott i framtiden.


 

161024

Vi har fortfarande några platser kvar i vår lösdrift för ston födda 2015 på Berga Gård. Ligghallen är 68 kvm stor med ytterligare 17 kvm under tak, stor fin hage med gräs och lite skog, rörstaket. Fri tillgång på högvärdigt analyserat hösilage passande växande åringar, kraftfoder fodras vid behov och ingår i priset. Självklart ingår även strö, miner, salt och daglig tillsyn. Pris: 2500 kr inkl. moms. Kontakta Camilla vid intresse 0768-675852.

 

160909

Något otroligt stort har hänt, vi har köpt granngården Berga (Hockey Stable) på 241 ha. Det är en travanläggning på 65 boxar och med flera lösdrifter och där finns även rund- & rakbana samt skogslinga och skrittmaskiner. Vi kommer hyra ut stallarna till travtränare, men jag kommer att nyttja lite beten och åtminstone en lösdrift. Ska bli så galet spännande.

 

Intervju med Magnus i Travronden


Nu är även Donna & Zonya kollade på 90 dygn och bägge är fortfarande dräktiga. På måndag kollas Zaida på 45 och Pogila på 17. Håll tummarna!

 

160829

Zaida är kollad på 30 dygn idag och var fortfarande dräktig med Fürstenball, så härligt! Hon får stå kvar på Myrsjö tills hon är på 45 dygn och den kritiska perioden är över. Anita erbjöd att hon fick stå där hela sommaren, då hon blir så stressad av att åka. Fantastisk service!

 

Jawa och Nicole är kollade på 90 dygn och bägge var fortsatt dräktiga.

 

160819

Katastrofen har varit här igen. Vår älskade lille Ztig finns inte mer, så vansinnigt sorgligt!

 

Något som är roligt är iaf att vår uppfödning Zigne MVGs föl Electus QRE blev väldigt högt bedömd på sin fölmönstring igår med 88,3%. Galet bra och så himla kul att vi har Zignes båda systrar dräktiga. Zonya med Mr Vain och Zaida med Fürstenball, så spännande.

 

 

160813

Zaida (F2) konstaterades i fredags dräktig med Fürstenball. Vi är SÅ glada! Nästa år väntar vi alltså två st Fürstenball avkommor den ena med stammen Fürstenball- Londonderry och den andra Fürstenball- Metall.

 

160809

Pagilas tvillingar fick vi lov att spruta bort. Men direkt efter tog hon sig igen med Donkey Boy och denna gång med bara EN.

Fortfarande är Pogila & Zaida tomma. Pogila semineras nu med Highcruiser och Zaida med Fûrstenball.

 

160802

Ibland sker det katastrofer och tyvärr ha vi blivit drabbade fler än en gång. Det som inte fick hända hände, både Fraizha och hennes fölunge dog i ett mycket svårt felläge. Det enda jag kan trösta mig med är att jag slapp vara med om det hela då jag lämnat bort fölningen till min seminstation    (Fraizhas uppfödare) eftersom vi skulle vara på semester. Dom gjorde allt rätt, ändå gick ingen utav dom att rädda. Det har varit tufft att ta in det hela och älskade Fraizha blev bara fyra år. RIP vår vackra, tappra prinsessa.


 

160628

Här har hänt en hel del sedan jag uppdaterade sist.

 

Jawa dräktig med Skovens Rafael

Nicole Tau (2) dräktig med Zalladin MI

Zonya MVG (F2) dräktig med Mr Vain GJ och den ungen är redan såld!

Derrydona (F2) dräktig med Fürstenball

Pagila MVG tvillingdräktig med Donkey Boy, så vi får se hur det går där. Om inte den ena försvinner av sig självt måste vi spruta bort och börja om från början.

 

Pogila & Zaida är tyvärr tomma, men vi har några försök till på oss.

 

 

160522

Lite trögt på uppdateringsfronten, men här har hänt en del.

Mellan den 29/4 och 9/5 kom tre stycken föl. Först ut var Pinglan (som egentligen var beräknad sist) som fick en helt bedårande hingst e.Jalos Vidar, han har döpts till Victory Bell MVG, men kallas för Victor.

Victor_160513.JPG

 

 

Därefter fölade Donna och fick ett galet fint stoföl, helt kolsvart e.Van Vivaldi. Namnet blev Diva MVG.

Diva_160511_10.JPG

 

 

Sist på hela 352 dygn behagade då Pagila att föla. Även här blev det ett stoföl och ett mycket vackert sådant, hon har döpts till Pharin MVG.

Pharin_160518_3.JPG


Alla bilderna är klickbara!

 

 

160410

Nu går vi i väntans tider. Pinglan är beräknad till 19/4 och har satt juver, släppt bäckenband och börjar se klar ut. Men det dröjer nog någon vecka till.

Pagila är beräknad till 22/4, men har inget juver alls, så det lär dröja. Hon är inte speciellt tjock heller, så jag hoppas verkligen att hon fortfarande är dräktig.

Donna är beräknad till den 2/5 och har satt juver, men det är inte direkt på gång.

 

Hingstlistan ser just nu ut som följer, kan dock bli ändringar.

Zonya MVG- Totilas

Derrydona- Furstenball

Zaida- Furstenlook

Jawa- Skovens Rafael

Pogila- Zuidenwind

Nicole Tau- Zalladin

Pagila- Donkey Boy

 

 

160223

Våren närmar sig och med det kommer förstås hingsttankarna. Det blir nog ett gäng som ska betäckas i år, frågan är om det blir alla? Förutom Fraizha då, som fölar sent.

 

Jag tror att vi kommer använda Totilas och jag är även väldigt sugen på Furstenball. Sedan väntar förstås ett Bruksprov, så vi får se vad som visas fram där. Finns några som ser väldigt intressanta ut på papperet iaf .

 

Det är ca två månader kvar tills den första fölungen förväntas komma. SÅ himla spännande!

 

160105

God fortsättning önskar vi!

 

gott_nytt_ar.jpg

 

 

Här slutade året med en halv hästförsäljning. Det är Pia Lusth (även hälftenägare i Zonya) som har köpt in sig i Pralin MVG. Pralin har varit på på Vilsta i några veckor och är nu riden i alla gångarter. Hon har varit väldigt okomplicerad och verkar tycka det är toppen att arbeta. Nu ska hon komma hem för lite vila, för att sedan sättas igång och förberedas för sitt tre-års test.


151013

Äntligen har jag fått bilderna på Janis från championatet. Dom var tyvärr inte jättebra, så köpte bara dessa två. Klickbara förstås.

 

JanisJoplinMVG_6493.jpg

JanisJoplinMVG_6497.jpg


150927

Jawas förstfödde, Joe Elliott MVG f.-11 e.Florencio, är till salu! Riktigt fin, vilket avelssto hon är älskade Jawa! 

 

Film

Annonsen150924

Film på Janis från championatet 150906


150913

Film på Nice MVG (klicka på länken)

 


150907

Igår var Pia och jag iväg på det stora Rikschampionatet med Janis & Jawa. I år togs endast nio föl ut till final och Janis var en av dom. Hon slutade på en delad 4:e plats och det är vi mycket nöjda med. För dagen har hon en fantastisk skritt & trav, men galoppen håller inte riktigt samma höga kvalité även om den inte är dålig.

 

Hennes omdöme blev:

Modern typ, högställd, vacker hals & huvud. Ngt bakhög.

Bra skritt. 

Bra trav- mkt bra balans.

Bra galopp- ngt strama framben och ngt låg framtill.

 

Dessutom så placerades vår Donnas bror som trea, jättekul!

Även våra Z-hästar hade en släkting med i finalen. Kvalitétsavel är verkligen ingen slump!150905

Jag har uppdaterat hemsidan nu och alla hästar har fått egna sidor och sålda hästar har plockats bort men kan klickas fram på sina mödrars sidor.

 

Seminsäsongen över nu och på slutet trillade det in en dräktighet till. Det är Fraizha som är dräktig med Highcruiser. 

Jawa, Pogila & Nicole är dessvärre tomma.

 


150824

Nu är tre utav fölen mönstrade och alla tre har kvalat till stora Rikschampionatet & Agria-fölet i Mantorp (det som Jack vann förra året). Dock har vi bestämt att vi bara åker med Janis.

 

Världens mest serviceminded seminstation, Myrsjö Gård,  visade lilla Nice MVG (2) e.Zaladin MI u.Nicole Tau den 7 aug. Hon är ursnygg den ungen, men det visade sig även att hon kan röra sig

Exteriör: 7,5

Skritt: 7,5

Trav: 8,5

Galopp:8

Allmänt intryck: 8

 

Den 23 aug visade Pia & jag Janis & Pax i Ökna.

Janis Joplin MVG e.Deodoro u.Jawa blev högst bedömda gångartsföl och ligger högst i gångartspoäng i hela Mälardalen, 58 föl (delat med två andra). Tyvärr är hon inte helt korrekt i sitt benställ och fortfarande lite tunn efter sin sjukdom vilket drog ned exteriörbetyget.

Exteriör:7

Skritt: 9

Trav: 9

Galopp:8

Allmänt intryck: 8,5

 

Pax MVG e.Luxus CML u.Pogila har växt mkt och är en stor kille som både är överbyggd och tunn för tillfället. Jag funderade länge på om han verkligen skulle visas då han är i en riktigt dålig fas exteriört, men med tanke på att jag ville ha ett utlåtande om hans fina gångarter så valde jag att visa ändå. Bara han hamnar i fas och hullar på sig kommer han bli fin. Han ligger på femte plats gångartsmässigt i Mälardalen och då visade han inte riktigt upp sin superfina trav.

Exteriör: 7

Skritt: 8

Trav: 8

Galopp: 8,5

Allmänt intryck: 8

 

Alla tre fölen fick väldigt goda vitsord och jag är riktigt nöjd!

Ztig MVG är för ung och kommer inte att visas, men fin är han!

 

 

150803

Lilla Janis är efter att ha varit mkt illa däran åter frisk. Det blev många dagar på Strömsholm och ett stort hål i plånboken, men det var det värt. Nu är hon sitt vanliga jag och charmar alla som kommer i hennes närhet.

 

Den 23 juli, på vår bröllopsdag fölade Zaida. Vi var ute i skärgården och fölvakaren hemma på plats ringde på em den 22:a och sade att det nog var dax. Jag tog mig hem och kl.00.15 gick vattnet. 25 min senare såg Ztig MVG dagens (nattens) ljus. Det var en enkel förlossning och förstföderskan Zaida förstod nästan direkt vad hon skulle göra. Dom första minutrarna tyckte hon allt att Ztickan var lite läskig. 

Den lille har fått sitt namn efter min allt för tidigt bortgångne far.

 

Tyvärr har det inte blivit något mer dräktigt och nu är vi verkligen inne i slutspurten. Nicole är på seminstationen och Jawa & Fraizha ska kollas på onsdag. Så håll gärna en tumme!

 

 

150709

Lille Janis (Jawas unge) är dålig och är inlagd på Strömsholm. Håll tummarna för att allt går bra!

 

Nilson MVG är såld och går nu på bete på Hjelmskyl.


150703

Årets första skörd är bärgad. 79 st rundbalar blev det på 4 ha. Jag hoppas det håller hyfsad kvalité även om det blev senare skörd än önskat. Nu håller vi tummarna för en rejäl angång också.

 

150622

Just nu gör jag inget annat än kör skytteltrafik till och från seminstationen. Det blir lätt så när 7 st ston ska betäckas. Därför har det varit sämre än vanligt på uppdateringsfronten, trots att det hänt en hel del.

 

Först och främst har vi fått två föl till. Först ut var Pogila som denna gång gick hela 353 dygn, det blev en liten kille som har fått namnet Pax MVG. Pax är e.Luxus CML och är stor, extremt långbent och ser väldigt rörlig ut.

 

PAX_150531_28_redigerad-1.JPG

 

På dygn 331 fölade Nicole Tau och denna gång blev det ett helt förtjusande sto som fått namnet Nice MVG (uttalas som den franska staden). Nice är e.Zaladin MI och har en otrolig utstrålning, så vansinnigt fin och ser också väldigt rörlig ut. 

 

Nice_150603_12_redigerad-1.JPG


Årets tre första dräktigheter är klara. Det är Pagila MVG som är dräktig med Fairway e.Floricello- Sandro Hit. Stammen på fölungen blir Fairway- Bellagio- Gigolo.

Även Derrydona (F2) är dräktig. Hon är dräktig med Van Vivaldi e.Vivaldi-Olivi och där får kommande fölunge stammen Van Vivaldi- Londonderry- Rohdiamant.

Även lilla Pingelponnyn är dräktig, återigen med Jalos Vidar.

 

150510

Blenda MVG e.Baltimore u.Like her mother xx. Fick hoppdiplom med den finfina poängen 81,7% och med 9 -9,5 i hoppningen på tre-årstestet. Hon är därmed kvalad till både championatet och riksutställningen.


Vi tackar hennes ägare Lina Lundström Grönroos för mkt bra matchning!

 

 

150507

Jawa fick ett litet stoföl på morgonkvisten. Janis Joplin MVG är e.Deodoro och kommer att behållas som framtida avelssto.

 

150412

Pinglan fick en fantastisk liten dotter 150409. Hon har fått namnet TinkerBell MVG, arbetsnamnet lär nog dock bli Tingeling. Född fux men blir troligtvis skimmel. Den stolte fadern heter Jalos Vidar och är en welsh utav cobtyp, vilket också blir Tingelings ras.

 

TinkerBell_150409_4.JPG

TinkerBell_150409_53_redigerad-1.JPG

 

 

150118

Fraizhas far Firenze är nu höjd till A och mamma är ju redan Elit Glad

 

141130

Zaida & Derrydona har fått egna sidor.

 

141129

Jösses vad tiden går! Här har hänt en hel del sedan jag skev sist.

 

  • Zaida är konstaterat dräktig på 95 dygn.
  • Fraizha är på inridning.
  • Vi har köpt ett nytt avelssto, Derrydona (F2) e.Londonderry- Rohdiamant. Uppfödd av Flyinge med elitston i tre led. Själv blev hon Södra Kalmars högst bedömda häst med sina 50 p som 3-åring.
  • Alla hästarna är vaccinerade.
  • Zoya är på Vilsta Rs hos Märta som även kommer köpa henne.
  • Lille Nilson MVG är hemma igen.
  • Vår uppfödning Liston VG e.Last Liberty u.Merzedes (F4) e.Robin Z är exporterad till Norge. Det är vår andra export, kul!

 

 140915

Alla stona är dräktighetsundersökta och det tillkom faktiskt en dräktighet då Zaida ÄNTLIGEN är dräktig. Highcruiser är den stolte fadern och beräknad fölning blir i slutet av juili 2015. Zoya var tyvärr tom igen och är nu till salu som ridhäst.

 

Nästa år väntas föl efter:

Deodoro- Sack- Martini

Luxus CML- Gigolo- Pascal

Zaladin MI- Rubinrot- Flamongo

Highcruiser- Metall- Rubignon

Och ett litet ponnyföl e.Jalos Vidar- Heniarth Yarra Glen

 

Alla mödrarna kommer ur mkt starka ELIT-mödernen. 

 

 

140909

Den 18/8 visades Jack Sparrow MVG på fölmönstring och blev bästa gångartsföl med poängen 24,8 och han kvalade därmed till det stora Rikschampionatet med Agria-fölet!

 

Den 7/9 visades han på championatet i Mantorp och tro det eller ej, men han VANN! Det var otroligt fina föl på plats och detta trodde vi sannerligen inte var möjligt. Fantastiskt fina lovord fick han av domarna Karl-Henrik Heimdal, Kerstin André & Pether Markne och vi är förstås oerhört stolta och glada. Det känns bra att han är såld till en familj som vi vet kommer att förvalta honom på bästa sätt.

 

Kritiken från championatet. Klicka på bilden för att få den större.

Scanned-image-5.jpg

 

Filmer finns här 

 

140801

Två glada nyheter!

 

Nicole är nu äntligen dräktig med Zaladin MI och beräknas föla i början av juni 2015 &

Jack Sparrow MVG är såld till familjen Kjerrman. 

 

140705

Jack har fått en egen sida!

 

Ny film på Jack

Ny film på Jawa & Jack

 

140704

Tre av sex ston dräktiga nu! Tillkommit har Pogila gjort, dräktig med Luxus CML på första försöket.

 

140615

Nu är två av sex ston dräktiga! Det är åter Jawa & Pinglan som håller ställningarna. Jawa är dräktig med Deodoro och Pinglan med sekt. C hingsten Jalos Vidar. Beräknade fölningar i slutet av april nästa år.

 

Den 23:e juni kollas Pogila & Zaida, så håll tummarna!

 

Och Cicci som varit konvalecent en längre tid var och tävlade igår. Hon & Emma var placerade i 120 cm, bra jobbat!

 

140519

I år betäcker vi sex ston. Nicole & Zaida är redan seminerade och hemma igen. Jawa, Zoya & Pinglan är på station nu. Pogila hade gått ur brunst när vi var på Myrsjö och ska tillbaka på måndag.

Som ni förstår kör jag skytteltrafik till & från seminstation. Återkommer med hingstvalen.

 

The Fighter VG (Figge) & Like her father VG (Emma) har varit ute och tävlat en del. Bägge går nu säkert i 120 med placeringar och har debuterat 130 cm. Tyvärr har Cicci ramlat av och gjort sig rejält illa i ett knä, så rävlingssäsongen för Emma är nog tyvärr över.

 

140505

Den 19/4 födde Jawa en fantastisk liten pojk e.Bretton Woods. Den lille är döpt till jack Sparrow MVG.


Bara 2 dagar senare fölade även Pinglan. Även denna gång blev det en liten hingst som döpts till Demon Bell MVG.


Båda grabbarna är till salu och ska inom kort få egna sidor.


 

140404

Idag är Jawa på 336 dygn och det närmar sig fölning. Hon är nu installad och under bevakning, även om jag är ganska säker på att det dröjer minste en vecka till.


I söndags var Pia och jag och hämtade mitt nya avelssto som jag fått låna av Cissi Jonsson i Tranås. Det är Zoyas förstfödda dotter Zaida e.Métall. Hon är gudomligt vacker och rör sig fantastiskt. Hon ska få en egen sida.

 

DSC_1310_redigerad-1.JPG

 

Filmade Fraizha lite i lördags. Filmen ligger på hennes sida.

 

140329

Igår flyttade även Blenda hemifrån. Hon har aldrig åkt släp, men klev in så snällt och stod även lungt och fint. Duktiga lilla pålla! 

Pagila & Blenda har varit som ler- & långhalm ända sedan dom var föl, så jag var lite orolig att Pagila skulle bli väldigt ledsen. Men det verkar gå bra och hon har ju jämnåriga Fraizha kvar. Dom två låg i en hög i morse och myste i solen.

 

140308

Boss & Blenda är sålda, och Boss har redan flyttat hemifrån. Blenda flyttar v.13.

 

140303

Boss är nu inriden och har kommit hem för lite vila.

 

140215

Cicci & Emma har gjort årets första start och var felfria i 110 cm och hade ett ner i 120 cm.

 

För någon helg sedan gjorde också Figge & Matilda årets första start och dom var felfria och placerade i 110 och hade ngt pet i 120 cm. 

 

Även Zoya har varit ute på hopptävling med Elin 15 år. Dom var felfria i en 90 cm.

 

140123

Nu är även Jon valack!


140115

I måndags körde jag Boss på inridning hos Nina Lilja i Mantorp.

 

Nu har Jawa mindre än tre månader kvar till fölning. Riktigt, riktigt spännade och mina hingsttankar snurrar vidare.

 

131204

Nisses far Johnson tävlar nu Grand Prix, med väldigt goda resultat får tilläggas. Debuten den 23/9 vann han med 74,6% och i sin andra start var han 2:a. Det bådar sannerligen gott för framtiden.

 

130902

Lite betesbilder

 

DSC_1153.JPGSonata e.Acacio & Pagila MVG e.Bellagio


DSC_1158.JPG

 Blenda MVG e.Baltimore, till salu

 

DSC_1171.JPG

Zoya (F2) e.Rubignon, till salu


DSC_1179.JPG

Boss MVG e.Baltimore, till salu


DSC_1208_redigerad-1.JPG

Blenda MVG e.Baltimore, till salu130901

Pralin har äntligen fått en egen sida!


Inget strålande resultat på dräktighetsfronten. Endast 2 av 5 ston är dräktiga och det är Jawa & Pinglan. Dom kollades ytterligare en gång nu i veckan och Jawa är fortsatt dräktig med Bretton Woods på 115 dygn och Pinglan med Diablo på 85.

 

Emma & Cicci har gjort flera fina starter i 120 cm och är nu kvalade till 130. Kvalade till 130 cm är även Figge & Matilda.

 

Vår allra första uppfödning Ronya e.Bayron u.Merzedes (syster med Figge) visar även hon framfötterna på tävlingsbanan. Hon har med sin ägare Ellen tagit sin första plac i Msv dressyr.

 

 

130624

På midsommardagen fölade då äntligen Pogila ett alldeles underbart litet stoföl e.Rubin, som husse döp till Pralin. Hon är skimmel, så min lycka är gjord, men hur tusan ska jag kunna sälja henne.


Pinglan är dräktig med Diablo. Beräknad föning den 3 maj 2014.

 

Nicole stod tyvärr och brunstade igår, så hon är åter på  seminstationen. Sista försöket nu.

 

Vi kommer att prova seminera Pogila på fölbrunsten. Det blir Luxus CML som blir den lycklige hingsten.


 

130610

Joe Elliott MVG är såld till Camilla Östman, Stockholm.

 

Zoya var inte dräktig idag på 16 dygns kollen och tyvärr även fylld med vätska i livmodern.

 

Pogila är idag på dygn 325. Hon ser inte riktigt färdig ut, men nu börjar det helt klart dra ihop sig. Mkt spännande!

 

 

130530

Nu har Fraizha och Nilson MVG fått egna sidor.

 

 

130528

Pinglan är tyvärr brunstig igen, trist, men det är bara på det igen. 

Joe Elliott MVG är såld, om han går igenom besiktningen vill säga. 

 

 

130520

Jawa är dräktig på 17 dygn med Bretton Woods! Yippee! 

130429

Kl. 03.45 den 21/4 födde Nicole en liten hingst e.Johnson. 

Det var en mkt okomplicerad fölning och både Nicole och lille Nilson MVG mår strålande. 

Nisse har nu hunnit bli en vecka och ser riktigt fin ut, han rör sig även riktigt bra och det blir mkt spännade att se hur han utvecklar sig!Nilson MVG e.Johnson u.Nicole Tau (2) e.Rubinrot-Flamingo

Nilson_130423_29_redigerad-1.JPG

 

130326

Då är årets hingstval klara!

Zoya- Bretton Woods

Jawa- Negro

Nicole- Blue Hors Zack

Pinglan- Stensdyssens Diablo

 

130308

Nu är även Zoya & Jawa selektionsston! Detta innebär att dom ingår i ASVH:s satsning på att få in och behålla de bästa stona i avel.

 

Och dagens gladaste nyhet är att Zonya som haft ett operationssår som inte velat läka, nu är läkt och dessutom är hon friskförklarad från skadan hon opererades för. Så nu är det bara att rida! Tyvärr är väl Falsterbo för nära i tiden, men vi får satsa på championatet i höst i stället.

 

 

130302

Fölen går nu ensamma dagtid och med sina mödrar på natten, dom som har några vill säga... Morsan har nämligen åkt till sin nya ägare Stensnäs Anglostuteri. Ev. kanske Blenda & Fraizha får flytta ihop, om dom trivs med varandra.


Jawa har tyvärr kastat sitt Friendship föl, vilket är riktigt tråkigt! Nu går tankarna på högvarv vilken hingst vi ska välja. Hon skulle nämligne inte betäckas i år, då vi ville flytta fram fölningen och slippa midsommarföl. Nu ordnade hon ju ett tom år på helt egen hand...

 

130211

Hector provreds förra söndagen och idag besiktades han på Solvalla UA. Han har nu flyttat till sina nya ägare Caroline & Peter Lundström, Lundströmdesign,  i Enköping. Jag tror att detta kommer bli toppen och önskar stort lycka till i framtiden!

 

Joe är numer valack och mår nästintill oförskämt bra efter kastreringen.

 

Boss som blivit illa sparkad och haft en trist sårskada, börjar läka helt från den. Jag kan inte längre se någon hälta och han busar lika mycket som förr. Så han är nog snart fit for fight igen.

 

130201

Då har lilla Fraizha kommit till Viby. Hon är stor, långbent, mkt ädel och har ett väldigt vackert huvud och så travar hon som en prinsessa.

 

Hon kommer att få gå med Pagila i lilla fölhagen med trästaket ett tag, tills hon acklimatiserar sig. Och kanske att dom två även får "flytta" ihop. 

 

 

Fraizha f-2012 e.Firenze u.Nymphaea ELIT

fraizha_1.jpg

 


Fraizha & Pagila MVG

fraizha2.jpg

 

Pagila MVG f.2012 e.Bellagio u.Pogila

pagila1.jpg.

 


130103

Det nya BLUP-indexet är ute och Zonya har med sina 152, gått upp på en 23:e plats bland Sveriges bästa ston!

 

121222

ekuriren.se finns nu en film på Cicci & mig.

 

Och så säger vi

God Jul & ett Gott Nytt År på Er!


julkort_2013_bast.jpg

 

 

121212

Häftigt datum idag & hög tid för en liten uppdatering!

 

Vi har fått en hel del snö nu & minusgrader. Skönt att slippa mörker, lera & kladd! Dessutom hann vi välta hagarna innan snön kom, så nu är dom även hyfsat släta under snön.

 

Hector leker följa John...

IMG_0852.JPG

 

Och så har vi haft rejäl

snöstorm!

snostorm_fol.jpg

 snostorm_pojkar.jpg121128

Fy vilket otäckt väder vi har. Blåser och regn/snöar på tvären. Hästarna har fått vara ute betydligt mindre än vanligt då krakarna fryser så dom skakar, trots gott hull och fri tillgång på mat i hagen. 

Nu vill jag ha snö och kyla, så det blir ljust och torrt!

 

Igår var vi på hoppträning med duktiga Emma & Zoya. Här är en film på Emma & Cicci.

 

121111

Ny film på Jon Bon Jovi MVG.

 

121111

Nu har lilla Pinglan kommit till Viby. Hon är fantastiskt söt!

 

IMG_0818.JPG

IMG_0808_redigerad-1.JPG
121106

Cicci & Emma var i lördags felfria i 1.10 cm och hade ett ned i debuten i 1.20.

 

Stort grattis säger vi!

 

121102

Här händer grejer!

 

Husse har köpt två nya ston, utan att jag visste om det...


Det ena är ett guldbelönat 42 p (99888) welshmountainsto Salstas Silver Bell (Pinglan) som är fem år gammal. Tänk vilka otroligt söta föl vi kommer få :).

 

Det andra är ett SWB- stoföl ur ett mkt framgångsrikt möderne där både mor & mormor är elitsston. Två syskon har placerat sig mkt bra på sport- & avelschampionatet, varav den ena vunnit. 

Den lilla heter Fraizha e.Firenze u.Nymphea e.Nactus- Tolstoy.

 

Dom kommer hem så småningom och ska då få egna sidor.

 

Våra fina småpojkar kom hem i tisdags och dom bor nu med farbror Hector i storboxen. Dom är så vansinnigt gulliga och väldigt mjuka till sättet bägge två. Hoppas jag kan hitta två bra hem till dom, för nu är det snart dax att flytta hemifrån.

 

Cicci & Emma är och tävlar idag. Återkommer med rapport om hur det gått.

 

Och så har jag köpt två bilder på Zonya från championatet. 

 

Zonya_galopp_championatet_redigerad-2.jpg

 Zonya_trav_championatet_redigerad-1.jpg121029

Då var vi hemma efter vår semester och i fredags UL:s Jawa & Pogila. Och båda var fortfarande dräktiga på 91 resp. 98 dygn. Jawa är dräktig med Friendship & Pogila med Rubin.

 

Idag kommer alla hästarna att stallas in, då det verkligen känns som att betessäsongen är över för i år. Dom har fodrats i hagen en lång tid, då det inte funnits mkt till bete. Men nu är det alltså dags för installning & vinterhagar.

 

121007

Finaste Zonya MVG lyckades placera sig femma i Breeders Trophy och nia i öppna championatet, trots att hon inte alls var sugen på att springa med testryttarna!

 

Hon fick mkt goda vitsord för sina stora, fina rörliga gångarter i grundomgången och sin stora potential som blivande dressyrhäst!

 

121001

Zonya har bytt namn, från VG till MVG.

Innan 2009 hade våra uppfödningar VG som suffix, men eftersom även en annan uppfödare valt att använda sig av det bytte vi till MVG 2009. 

Nu när vi har en så vansinnigt bra häst i Zonya känner jag att jag vill göra reklam för våra egna MVG hästar och inget annat. Så numer är namnet Zonya MVG!

 

 

120901

Det har varit otroligt hektiska veckor för oss. 

Vi har hunnit med ett bröllop i Kroatien + minisemester, tröskat en del, kört in halm, fölmönstrat, id-kollat och chippat fölen, varit på Zonyas  kvalité nere i Halmstad och återigen varit i H-stad på inventering. Jag har säkert glömt ngt...

 

 

Zonya gick sin kvalitétstävlan i Plönninge 120828.

Hon visade sig verkligen från sin bästa sida, otroligt skickligt riden av Gustaf Johansson gångarter och Johan Andersson hoppning.

Den otroliga poängraden blev 9910-9 gångarter, 88 hoppning & 987 exteriört. Detta ledde till dubbeldiplom.

Hon är dessutom den högst bedömda gångartshästen i landet i år.

 

Film från  kvalitén

 

DSC_1012_redigerad-1.JPG

 DSC_1039_redigerad-1.JPG


DSC_1044.JPG

 

 

Den 27/8 hade vi fölmönstring här hemma. Domare var elisabeth Ljungstorp.

Fölen visade sig inget vidare tycker jag. Det regnade på natten och dom var troligtvis lite trötta.

 

Jon som travade som en gud dagen innan, släpade sig fram på visningen. Han fick ändå 888888= 48 p, vilket jag förstås är nöjd med, men retligt när jag vet att han kunde fått högre poäng.

 

Pagila var väldigt spänd och sprätte bara omkring i galoppen, hon visade inte heller ngn vidare skritt... Poängen blev 887787= 45 p.

 

Blenda som varit sjuk, var riktigt seg och visade sig inte alls från sin bästa sida. Hon är väldigt överbyggd just nu och var väldigt i framvikt...

Poängen blev 877777= 43 p.

 


120813

Då har vi äntligen alla stona dräktiga!

Jawa är idag dräktig på 17 dygn med Friendship. Pogila på 24 dygn med Heslegårds Rubin och Nicole på 75 dygn med Johnson.

 

Och så har jag lagt in en ny film på Zonyas sida. Du hittar den även här.

 

Och så en bild på finaste Zonya VG & Gustaf.

484468_454991937864548_291875616_n.jpg

 

120805

Då var Blendas sida klar!

 

120803

Då har Jon fått en egen sida, även Blendas är på G.

 

Pogila, Jawa & Nicole ska UL den 13/8. Mkt spännande då jag inte vet om Pogila el. Jawa är dräktiga.

 

Emma är hemma igen och Cicci har börjat rida. 

 

Liston ska flytta från Viby då Jeanette börjar på Hippologprogrammet och flyttar till Skåne med sina två hästar.

 

Zoya har fått mkt vila denna sommar, men nu är vi på g igen. Vecka 34 börjar hoppträningen. Den veckan har vi även fölmönstring och kvalité för Zonya.

 


120629

Nu har både Morsan och Jawa hunnit föla. Morsan nedkom med ett vansinnigt vackert stoföl på midsommardagen. Det lila underverket döptes till Blenda MVG.


Jawa fölade den 27/6 och här blev det en väldigt stor hingst. Han ser än så länge lite älglik ut, men kommer att bli super snygg! Hans namn är Jon Bon Jovi MVG.

 

Båda hästarna kommer inom snar framtid att få egna sidor. Men just nu får Ni läsa mer om dom och kika på bilder i bloggen.

 

Blenda MVG e.Baltimore, 5 dgr

DSC_0189_redigerad-1.JPGJon Bon Jovi MVG e.Heslegårds Rubin, 14 tim. gammal.

DSC_0328.JPG120622

Glad midsommar önskar alla vi på Viby Gård!


Idag fyller Boss 1 år och Hans helbror/ syster väntas inom väldigt kort. Morsan ser väldigt färdig ut och är idag på dygn 337, då hon brukar föla.


Jawa som är på 340 dygn är lite lurig, då hon stått med lättmjölk länge även om inte juvret alls ser färdigt ut.


Båda stona vakas det på sedan 2 v. så jag börjar känna mig lite sliten...


 

120619

Igår konstaterades Nicole dräktig på 19 dygn. Detta innebär att förhoppningsvis får en liten Johnson- Rubinrot- Flamingo, runt den 30 april 2013.

 

120614

Nu är även Pogila färdig seminerad & hemma igen. Det blev som tänkt Temptation. Hon ska tillbaka på UL den 25/6.

 

Pogila & Pagila går nu i stora flocken och sover ute på nätterna om vädret tillåter. Allt går jättebra och Morsan hjälper till att passa Pagila.

 

Jawa står med lättmjölk och är idag på 332 dygn. Morsan är på 329 och har stort juver, men ingen mjölk än.

 

Jag har idag även lagt in nya bilder på Pogila, Pagila, Hector & Nicoles sidor.

 

 

Härlig bild på Pagila MVG

red_120614.jpg

 

 

 

120606

Nicole är seminerad med Johson, UL den 18/6. 

Tyvärr blev det snabbt hingstbyte, då Zack var överbokad...


Pogila har åkt till Lövsta idag och semineras troligtvis på fredag med Tailormade Temptation.


120517

I måndags släpptes hästarna här hemma på bete. Och onsdag kväll åkte Boss & Joe på hingstbete i Sparreholm.

 

Måndag kväll fölade även Pogila, exakt på 335 dygn. Till min stora lycka blev det ett sto som fått namnet Pagila. Mer om henne och bilder finns på hennes egen sida och Pogila har fått sin sida uppdaterad med nya bilder.


Lite klickbara bilder från betessläppet.


Boss & Joe

Betesslapp_2012_1.JPG


Betesslapp_2012_13_redigerad-1.JPG


Betesslapp_2012_63.JPG


Jawa & Pogila

Betesslapp_2012_66.JPG


Morsan

Betesslapp_2012_32.JPG120419

Tiden går och här händer grejer!

 

Zonya är hemma från Gustaf trippen, men nu ska Hector ner istället. På lörd. åker Pia & jag till Tollsbo med honom och så hoppas vi att det blir ett tre-års test den 21-22/5. 

Ridmässigt är han väldigt väl förberedd då Ingela gjort ett fantastiskt fint jobb med honom. Vi får väl se om Gustaf hinner få fason på visning vid hand och löshoppningen också.

 

Zonya & Pia har varit och tränat på Arphus för Pether Markne, här är en liten film från i torsdags. Pether tycker det är en jättefin häst och idag ska vi dit igen.

 

Har fått rapport från Zeke i Tyskland. Han trivs väldigt bra i sitt Active stable och är nu chippad så han får en alldeles egen foderstat. Dom nya ägarna tycker han är väldigt intelligent och är riktigt stolta över sin snygga häst. Han har fått byta smeknamn till Ville (efter Viby) i stället, då Zeke är allt för likt Zecke som på tyska betyder fästing...

 

Ikväll ska jag även följa med Helen till Strömsholm och löshoppa Clara e.Casir Ask u.Morsan. Ska bli spännande!

 

 

120223

Pia & jag har kört ned Zonya till Gustaf. Pia ska på semester och Gustaf får då fintrimma lite på lill Z.

Film på Zonya & Gustaf från i lördags.

 

I måndags var jag på stor Z & Ingela på Hector och tränade för Pia på Vilsta.

Hector som inte ens hunnit fylla 3 år, var väldigt duktig om än rejält vild till en början. Tyvärr var mkt av hans fina energi slut, när Ingela väl kom upp på ryggen. Men här är ett litet smakprov.

 

Liston har blivit sparkad och står med en öppen fraktur. Just nu är läget rätt dåligt och vi vet inte hur detta slutar. Håll tummarna är ni snälla!

 

120205

Här har hänt en del sedan sist jag uppdaterade!

 

Viby Sunzeeker xx är såld och har gått på export till Tyskland.

 

Vi har köpt ett nytt avelssto som heter Nicole Tau.

 

Vi har beslutat oss att endast ägna oss åt gångartsavel, så därför är Morsan till salu alt. utlånas.

 

Min sadelkammare börjar ta form och vi har fått in tvättmaskin, diskbänk och överskåp. Det är en del kvar, men det börjar arta sig!

 

Årets hingstfunderingar är i full gång, men det är ju förstås ett bruksprov att invänta först. Jag vet vilken typ utav hingst jag vill ha till varje sto, sedan gälle det bara att bestämma sig för vilken man tror kommer matcha stoet bäst. Det är Jawa & Nicole som kommer betäckas. Och har jag riktig tur får jag låna Pogila ett år till, och då ska förstås även hon betäckas.

 

 

 
stäng