Janis Joplin MVG


JanisJoplinMVG_6493.jpgSto f. 150507, brun, stjärn

blivande mkh ca 166-168 cm

e.Deodoro

u.Jawa e.Sack-

Martini- Flamingo

 

Janis var bästa gångartsföl på sin mönstring i Södermanland. Hon blev bedömd med 9, 9, 8 för sina gångarter. 

 

 

 

 

Janis mor Jawa är noga utvalt som avelssto pga sitt starka möderne, där både mor & mormor är ELIT- ston. Jawa är även syster med en godkänd Grand Prix-hingst och hon själv har en fantastisk utstrålning och väldigt fina rörelser. Hon har på sin korta karriär som ridhäst hunnit tävla upp tom MsvB, med vinster i nuvarande MsvC (då LA:6). Hon har även tävlat hoppning 120 cm.

Enda anledningen till att Jawa fick avsluta sin tävlingskarriär var att hon var inköpt som avelssto och dom bästa stona ska vara i avelsboxen.

Film på Jawa

 

Fadern Deodoro är en son till världsstjärnan Damon Hill. Även Deodoros möderne är riktigt bra och han har bla två godkända helbröder och ytterligare en bror som har placeringar i svår dressyr. Morfader till Deodoro är den legendariske fullblodshingsten Lauries Crusador**. Fullblodet har verkligen slagit igenom på Janis, då hon är och rör sig oerhört lätt och elegant. Janis är ur Deodoros första fölårgång.

 

Janis är Jawas första stoföl och hon ska sparas som framtida avelssto. Janis blev tyvärr väldigt sjuk 2 månader gammal. Hon låg inlagd på Strömsholm i två hela veckor och svävade stundtals mellan liv & död. Som tur var så återhämtade hon sig och nu mår hon bra och det enda som märks är att hon har lite sämre hull än brukligt, annars är hon väldigt pigg och glad. Tyvärr speglar hullet exteriör poängen lite (se nedan), då hon tappade sin överlinje.

 

Den 23/8 visades Janis på fölmönstring och bedömdes med poängen Exteriör 7, Gång(9,9,8)= 8,7, Allmänt intryck 8,5 och med det kvalade hon till Rikschampionatet och Agria-fölet som hennes fantastiske bror Jack Sparrow vann 2014. Janis ligger i topp med sina gångartspoäng i Mälardalen.

Den 6/9 visades hon på det stora Rikschampionatet där hon var en utav endast 9 uttagna final-föl. Det räckte inte riktigt ända fram, men en delad 4:e plats är vi väldigt nöjda med.

 

Film från championatet

 

 
stäng