Nicole Tau (2)***

Nora_170516_4.JPG

 

Diplom- & selektionssto, prestationsklass ***

f.2004, 161 cm, brun, stjärn

e.Rubinrot 

u.Nikolina ELIT 

e.Flamingo- Nepal.

 

Dressyrindex 138

 

Köpt 2012 av Tenita Helliksson, Ekerö.

 

Uppfödare, Görel Nyman.

 

 

 

 

   

 

Nicoles mor Nikolina är ett Elit-sto, mormor & mormorsmor är A-premierade, men båda har långt mer än tillräckliga poäng för Elit.

Nikolina har tävlat upp tom Prix St. George och även deltagit i lag SM. Hon har till största del lämnat diplomavkommor, flera har även plac. i Msv-dressyr. En dotter e.Master är Elit-sto. Ur mödernet kommer även svårklasshästar och flera godkända hingstar.

 

Rubinrot har vinster upp tom Intermediaire I. Vid 6-års championatet vann han med hela 95%, den högsta procent som tilldelats. Han har nedärvt sig mkt bra och blev tilldelad A, redan efter sin första årskull.

 

Nicole fick på sitt tre-års test diplom med 48 p och denna poängrad, 898878. Hon är fullt frisk och utbildad till La/ Msv-dressyr, men är inte tävlad.

Hennes systrar har nedärvt sig vansinnigt bra och har till största del lämnat diplom el. dubbeldiplom och dom har även flera tävlande avkommor. Jag tror därför att Nicole gör bättre nytta i avelsboxen än på ridbanan.

 

Nicole är ett selektionssto, detta innebär att hon ingår i ASVH:s satsning på att få in och behålla de bästa stona i avel.

 

Nicole fick ett fantastiskt stoföl e.Zaladin MI den 6/4 2017 och hon är nu dräktig med Ironman H. Beräknad fölning i början av april 2018.

 

Avkommor:

Nilson MVG hingst f. -13 e.Johnson. Såld till Carina Strömbäck, Eskilstuna.

Nice MVG sto f.-15 e.Zaladin MI. Fölmönstrad med 7,5, (7,5, 8,5, 8) 8, 8= 23,5 p. Delägd med Cecilia Karlsson, Eskilstuna.

Nora MVG sto f.-17 e.Zaladin MI. Såld till Camilla Bjurehov, Vallentuna.

Nero MVG hingst f.-18 e.Ironman H. Till salu!

 

 

 

 

  Nicole med sin förra ägare Tenita.

Nicole.jpg

 

 

 
stäng