Pagilo

f. 2001 e.Gigolo u.Popea

e.Pascal- Illusion

Köpt 2002 av Henry Andersson, Grästorp.

 

 

Pagilo & Gustaf Johansson i finalen på 4-års championatet.

 

 

Pagilo är verkligen värd ett särskilt omnämnade, dels för att han var en sådan "once in a lifetime" häst, och dels för att han är vårt avelsmål.

 

Vi köpte Pagilo som ett-års hingst, för att det var en så otroligt fin häst och för att hans möderne var så bra (Popea är Elit-sto som lämnat godkänd hingst & en massa diplom). Vi såg redan då att han var en häst långt utöver det vanliga.

Utbildningen satte fart och han hade extremt lätt för sig, både på marken och i hoppningen. Han hade så otroligt fina bakben, och ridbarheten var helt enorm. 

 

Vi visade Pagilo som två års hingst på sommarpremiering på Strömsholm och han fick 98789= 41 p. Efter det visade vi honom på rådgivande hingstbedömning som 2,5-åring, där rekommenderade dom oss att spara honom som hingst och visa honom åter som 3,5-åring. Han var rätt uttåad och dom ville se om det skulle räta upp sig. I övrigt tyckte dom att han hade tillräckliga kvalitéer för ett bruksprov. 

 

När han var tre gick han sitt tre-års test och vi hoppades förstås på gångartsdiplom, men domaren tyckte att han var av gammalmodig modell, entaktig i sin trav och framtung i galoppen.

Han fick betyget 887877= 45 p och precis kl.1, skandal tyckte vi som hoppats på diplom. 

                                                                       

På hösten som 3-åring började han bli förskräckligt hingstig och med betyget från 3-års testet i bakfickan beslutade vi oss för att skära honom.

Utbildningen fortsatte lika fint som tidigare och han började förberedas för kvalitén. Min syster Cecilia hoppade honom och jag skötte dressyrarbetet.                 

 

På kvalitén var det samma exteriördomare som på tre-års testet, och Paggis fick en än gång undermåliga betyg för sina gångarter och sin modell. Som tur är så visar man även gångarterna uppsuttet för andra domare och där fick vi vår revansch. Han fick betygen 888-9 och blev direktkvalad till 4-års championatet på Flyinge.

 

En månad innan championatet körde vi ner honom till Starby dressyrstall, där sista matchningen gjordes. Och sen hände det som vi inte trodde var möjligt, han vann!!! Jag sade innan att jag var nöjd om han tog sig till final (det var 45 starter och 15 gick till slutfinal), och så vann han, helt otroligt, men rättvist!

 

Tyvärr slutar sagan väldigt olyckligt, då vår älskade Pagilo i januari 2007 fick somna in, inte ens sex år fyllda. En allvarlig och obotlig skada i halskotpelaren hade uppdagats. 

Vi sörjer honom väldigt mycket fortfarande och tårarna rinner när jag skriver detta.

Sov gott min älskling! 

 

Final 4-års championatet 051023

 

 

 

                                                                        

 

 

 

 

Pagilo på 3-års testet, omodern typ? 

           

 

 

 
stäng